Loading
Support Icon905 63 63 0996 (پشتیبانی: 8 صبح تا 10 شب)
عناوین مهم
  • "بشگردی | انتخابی سالم و اصیل از بشرویه: زعفران، زرشک، عناب، کره قروت، خشکبار، گیاهان کوهی و محصولات محلی ارگانیک"
  • بشگردی | خرید آنلاین محصولات محلی و ارگانیک؛ زعفران، رب انار، برگه زردآلو، گیاهان دارویی و خشکبار
  • بشگردی | فروشگاه اینترنتی محصولات طبیعی و اصیل؛ از دل دشت و کوه به سفره شما
  • پوشش گیاهی منطقه عمدتاً از گیاهان پرطاقت کویری مانند تاغ، اسکمبل و درمنه(بُش) تشکیل می‌شود.
  • بشرویه دارای کویر بکر و دست نخورده با تپه‌های ماسه بادی فراوانی ست که قطعاً مورد توجه طبیعت گردان و کویرنوردان قرار می‌گیرد.
  • بشگردی | طعمی متفاوت از سلامت و اصالت؛ فروش آنلاین محصولات محلی و طبیعی ایران
  • کلمه «بُشرویه» مرکب از دو بخش «بُش» و «رویه» است و دلالت دارد بر منطقه‌ای که محل رویش «بُش» است
  • بشگردی | خریدی مطمئن از محصولات ارگانیک و محلی؛ زرشک، زعفران، زیره، خاکشیر و ده‌ها محصول دیگر
  • با توجه به قرارگیری در مجاورت کویر، آب و هوای این شهر گرم و کویری است.
  • "بشگردی | از کویر بشرویه تا سفره شما؛ خرید آنلاین محصولات ارگانیک همچون زعفران، برگه زردآلو، هسته زردآلو، خاکشیر و ... "
  • "بشگردی | تجربه خریدی مطمئن از دل کویر بشرویه با محصولات ارگانیک محلی؛ زعفران، زرشک، عناب و خشکبار طبیعی"
  • بشرویه به دلیل حفظ بافت سنتی زیبای خود و بادگیرهای زیبای آن به شهر بادگیرها در خراسان معروف است.
  • "بشگردی | طعم اصالت و سلامت در هر بسته؛ زعفران ممتاز، رب انار محلی، انجیر خشک و سایر سوغاتی‌های طبیعی بشرویه"
  • بشگردی | بهترین تجربه خرید اینترنتی محصولات روستایی؛ سالم، خوش‌طعم و پر از اصالت
  • بشرویه به شهر چهارصفه ها معروف می باشد و آن به دلیل وجود خانه های چهارصفه و بادگیرهای فراوانش است.
  • بشگردی | عرضه مستقیم محصولات روستایی و کوهستانی بشرویه؛ ارگانیک، تازه و با کیفیت
  • بشگردی | تجربه خرید اینترنتی محصولات سالم و طبیعی؛ از زعفران و زرشک تا آویشن، کشک و انجیر خشک
  • بشگردی | فروشگاه آنلاین محصولات ارگانیک و محلی؛ زعفران، زرشک، عناب، خشکبار و طعم اصیل طبیعت
 اشتراک در تلگرام بشگردی اینستاگرام بشگردی
ImageImageImageImageImageImage
آسیاب‌های آبی

آسیاب‌های آبی قدمتی بیش از 200 سال دارد و به موازات آب زراعی بشرویه که از سمت کوه‌های غرب با شیب نسبتاً تندی به سوی شرق در جریان است، ساخته شده و تا فاصله 12 کیلومتر امتداد یافته اند.این مجموعه مشتمل بر هفت آسیاب با نام های آسیاب سروش، میرزا، زنگی، آقا (شیخی)،آسیاب دهنه، آسیاب میو (رودی) و آسیاب فروغ است.
پنج آسیاب اول قبل از قلعه دختر قرار دارند و دو عدد دیگر بعد از این قلعه واقع شده اند. این آسیاب‌ها به فاصله یک کیلومتری از یکدیگر و در مسیر قدیمی بشرویه به رقه که بخشی از جاده کهن این شهر به طبس بوده و مطابق با مسیر قناتی قدیمی که از کوه های رقه به سمت دشت بشرویه ساخته شده اند.
امروزه تنها سه عدد از آنها فعال هستند و کار می کنند، که این موضوع باعث شده است تعداد زیادی از گردشگران برای تماشای آنها به این منطقه سفر کنند.
ساختار این آسیاب ها اغلب مانند یکدیگر است و به یک صورت ساخته شده اند. طرز کار این آسیاب‌ها این گونه بوده که در مسیر جریان آب مکانی با ارتفاع بیشتر از معمول سایر مکان ها بنا می شد که محل انبار گندم و لوازم آسیاب بوده است. در نزدیک این مکان معمولا بند آب قرار داشت که آب را در آن جمع آوری می کردند (کار یک مخزن بزرگ را انجام می داده است).
عمده ترين قسمت آسياب تنوره عمودی آن بود كه به صورت مخروطی ناقص و وارونه طراحی و ساخته می شد، به گونه ای كه آب ذخيره شده در آن از سوراخی كوچك با فشار، پره‌های آسياب را به حركت در می آورد. چندین قطعه سنگ مدور (حدود 20 عدد) به قطر تقریبی80 سانتی متر و ارتفاع 30 سانتی متر که درون آن به میزان 20 سانتی متر سوراخ شده را از بالای خانه‌ی ساخته شده به سمت پائین روی هم گذاشته که آب از درون این سنگ ها با فشار به پائین هدایت می شد.
در زیر این سنگ ها (تنوره مخروطی شکل)، که آب از درون آن با فشار خارج می شد، یک پره چوبی قرار داشت که با برخورد پر فشار آب از ته مخروط (انتهای قیف) با آن به حرکت در می آمد. چرخش این پره چوبی باعث ذخیره شدن نیرو در آن می گردید و این نیرو به وسیله یک میله که دو سر آن چرخ دنده قرار داشت به دو سنگ اصلی آسیاب منتقل می شد و باعث چرخش سنگ بالائی آسیاب می گردید.
در کنار این دو سنگ، مخزن گندم قرار داشت که گندم از آنجا به داخل سوراخی، که در وسط سنگ بالائی آسیاب تعبیه شده بود، وارد می شد و گندم ها در بین سنگ های آسیاب قرار گرفتند و خرد می شدند و با حرکت متوالی سنگ آسیاب،نهایتا تبدیل به آرد می شدند. مسئول تحویل بار گندم و جو فردی به نام کوالانچی بود که علاوه بر این مسئولیت، مسئول آرد کردن گندم ها نیز بود.
منابع:
• boshravi4.ir
• mrbilit.com


نظرات(0)

    برای درج نظر میبایست وارد سایت شوید. برای ورود بر روی لینک کلیک کنید

    سایر جاذبه های گردشگری